Verzekering

admin

admin

[fusion_builder_container hundred_percent= »no » equal_height_columns= »no » menu_anchor= » » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » » background_color= » » background_image= » » background_position= »center center » background_repeat= »no-repeat » fade= »no » background_parallax= »none » enable_mobile= »no » parallax_speed= »0.3″ video_mp4= » » video_webm= » » video_ogv= » » video_url= » » video_aspect_ratio= »16:9″ video_loop= »yes » video_mute= »yes » video_preview_image= » » border_size= » » border_color= » » border_style= »solid » margin_top= » » margin_bottom= » » padding_top= » » padding_right= » » padding_bottom= » » padding_left= » »][fusion_builder_row][fusion_builder_column type= »1_1″ layout= »1_1″ spacing= » » center_content= »no » hover_type= »none » link= » » min_height= » » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » » background_color= » » background_image= » » background_position= »left top » background_repeat= »no-repeat » border_size= »0″ border_color= » » border_style= »solid » border_position= »all » padding_top= » » padding_right= » » padding_bottom= » » padding_left= » » dimension_margin= » » animation_type= » » animation_direction= »left » animation_speed= »0.3″ animation_offset= » » last= »no »][fusion_text]
Burgerlijke aansprakelijkheid

  • Internationale Polis ACE 750084

Al sinds vele jaren heeft de internationale zetel van het LCI een verzekering op wereldniveau bij een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die de burgerlijke aansprakelijkheid dekt van alle clubs tegenover derden tijdens hun activiteiten.

Verzekerd zijn de Lions Clubs en Leo Clubs, onder welke vorm dan ook (feitelijke vereniging, VZW, enz. ) evenals vrijwilligers die eventueel meehelpen. Elk familielid van een Lion wordt beschouwd ook als een derde.

Deze verzekering burgerlijke aansprakelijkheid dekt ook de schade toegebracht aan andere personen en kan vergeleken worden met  een familiale verzekering: ze treedt in werking volgens haar polisreglement wanneer een club een activiteit organiseert en daardoor schade wordt toegebracht aan andere personen.

Als voorbeeld: een brandende kaars valt om en beschadigt de jurk van een dame, of een voetganger die meehelpt botst tegen een fietser tijdens het verzamelen van kleding enz. De claim voor schadevergoeding wordt ingediend bij de verzekeringsmaatschappij via de tussenpersoon die hierna vermeld is.

 

Dekt deze verzekering alles?

 

Neen. Zaken die ingehuurd of geleend worden zoals een vestiaire, muziekinstrumenten tenten of gehuurde wagens zijn niet gedekt door deze polis. Vanaf het moment er een contract bestaat, zelfs stilzwijgend, zijn deze ‘toevertrouwde voorwerpen’ niet verzekerd door de Lions polis. Een uitzondering: het gebouw waarin de activiteit plaats vindt is gedekt door de polis maar enkel bij brand!

 

In de praktijk :

Uw Lions activiteit moet aangegeven worden bij  Mr. Jan Robyn, JRC bvba, de contactpersoon aangesteld door Oak Brook. U licht  JRC bvba tijdig in hij bezorgt u een bevestiging en een bericht van eventuele zaken die niet gedekt zijn. In geval van schade vult U een aangifteformulier voor schade in bij JRC bvba. Deze verzekering brengt geen kosten met zich mee voor uw club

Contact:  Jan Robyn  JRC bvba Diksmuidsestraat 50  8900 Ieper  Tél.: 057/21.80.05 – fax: 057/20.01.76

janrobyn@jrc-insurancebroker.be

Contract AG Insurance Polis 99.528.329/06

Dit contract werd afgesloten door het MD 112 en dekt het BA Exploitatie en het risico op voedselvergiftiging en geldt voor alle clubs tijdens hun vergaderingen (2 per maand ) en hun activiteiten ( 5 per jaar ): toneel, bals, opera’s, kerstmarkten, enz …

Dit contract dekt tevens de leden van het districtskabinet en de leden van de commissies tijdens de uitvoering van hun mandaat evenals de deelnemers aan de gewest- en zone vergaderingen.

De verzekerden worden als derden beschouwd onderling. De vrijwilligers die Lions helpen ( partners, kinderen, vrienden) zijn ook gedekt.

De garantie exploitatie (lichamelijke schade en alle mogelijke materiële schade) bedraagt 1.500.000 € per schadeclaim, met een eigen risico van 175 € (voor schade aan materiaal) per schadeclaim. De rechtsbijstand is ook verzekerd .

Het doel van deze verzekering is een tussenkomst bij garantieverschillen na aanspraak op de internationale polis of bij garantieverschillen van verzekerde kapitalen.

Enkele aandachtspunten :

  • De toevertrouwde zaken en de garantie na levering zijn niet verzekerd .
  • Schade toegebracht door het gebruik van vuurwerk is uitgesloten
  • Transportschade per vliegend of varend transportmiddel is uitgesloten
  • Schade door financiële operaties is uitgesloten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, de lijst is niet exhaustief!

In de praktijk:

De aangifte van uw Lions activiteit moet gedaan worden bij : Bernard FAVERE – Verzekeringsmakelaar, Romeinse Steenweg  466, 1853 STROMBEEK-BEVER  –  Tél : 02/26 12 12 – Fax : 02/261 14 33 – Mail: info@favenco.be

Licht hem tijdig in over Uw activiteit en u ontvangt een bevestiging evenals eventueel informatie over zaken die niet gedekt zijn.                    Deze verzekering is gratis voor alle clubs.

 

2  Individuele persoonlijke ongevallen voor de leden van de club :

De twee hierboven vermelde contracten dekken niet de leden die een letsel oplopen bij het uitvoeren van hun werk tijdens een activiteit Daarom heeft het Multiple District 112 een polis onderschreven met een beperkte dekking buiten de dagelijkse activiteit van de club met een maximum van 6 per jaar.

Met het dagelijkse leven van een club wordt bedoeld 2 vergaderingen per maand .

De leden zijn niet automatisch verzekerd door deze polis. De clubs beslissen zelf of ze deze polis onderschrijven, in het positieve geval dienen zij de verzekeringsmakelaar te verwittigen en de premie te betalen.

Er zijn twee mogelijkheden :

Aard Formule 1 Formule 2
Garanties

 

 

 

 

 

 

 

 
Overlijden 50.000,00 € 80.000,00 €
Blijvende invaliditeit 100.000,00 € 120.000, 00 €
Tijdelijke invaliditeit (*) 3,70 € 21,92 €
Medische onkosten (**) 2.500,00 € 2.500,00 €
Jaarlijkse  premie per club  (***)    
Voor  20 leden   maximum 65,00 € TTC 87,00 € TTC
Voor  30 leden  maximum 98,00 € TTC 130,00 € TTC
Voor 30 leden en  meer  120,00 € TTC 163,00 € TTC

 

(*)Per dag vanaf de 7de dag gedurende 1 jaar

(**)Na tussen komst van de sociale zekerheid met een vrijstelling van 150 € (***)van het aantal leden op 1 juli van het Lions jaar  .

 

Clubs die belangstelling hebben voor deze verzekering kunnen zich inschrijven bij :

Bernard FAVERE, info@favenco.be

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]