Congres en AV 22 mei 2021 informatiebrief laatste editie van 02 april 2021

Philippe Gueuning

Philippe Gueuning

[fusion_builder_container hundred_percent= »no » equal_height_columns= »no » menu_anchor= » » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » » background_color= » » background_image= » » background_position= »center center » background_repeat= »no-repeat » fade= »no » background_parallax= »none » parallax_speed= »0.3″ video_mp4= » » video_webm= » » video_ogv= » » video_url= » » video_aspect_ratio= »16:9″ video_loop= »yes » video_mute= »yes » overlay_color= » » video_preview_image= » » border_size= » » border_color= » » border_style= »solid » padding_top= » » padding_bottom= » » padding_left= » » padding_right= » »][fusion_builder_row][fusion_builder_column type= »1_1″ layout= »1_1″ background_position= »left top » background_color= » » border_size= » » border_color= » » border_style= »solid » border_position= »all » spacing= »yes » background_image= » » background_repeat= »no-repeat » padding_top= » » padding_right= » » padding_bottom= » » padding_left= » » margin_top= »0px » margin_bottom= »0px » class= » » id= » » animation_type= » » animation_speed= »0.3″ animation_direction= »left » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » center_content= »no » last= »no » min_height= » » hover_type= »none » link= » »][fusion_text columns= » » column_min_width= » » column_spacing= » » rule_style= »default » rule_size= » » rule_color= » » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » » animation_type= » » animation_direction= »left » animation_speed= »0.3″ animation_offset= » »]

Congres van het district gepland voor 22 mei 2021 (1)

en

Algemene vergadering van de VZW Vereniging van de Lions Clubs van District 112C – Belgium

 22 mei 2021 (2).

 1. Districtscongres gepland voor 22 mei 2021: Dit congres is geannuleerd vanwege de gezondheidscrisis in verband met covid -19. Ons internationale hoofdkwartier in Oak Brook vraagt ons echter om de verkiezingen te houden om de posities van gouverneur en eerste en tweede vicegouverneur voor het jaar 2021-2022 te vervullen. Dus moeten we elektronisch stemmen.
  • Waar vindt u de documenten die normaal gezien op het congres worden verspreid? Op de website van ons district onder de link https://www.lions112c.org/nl/congres-2021/
   Ze worden daar geplaatst op basis van hun beschikbaarheid en uiterlijk op 30 april.
  • Voordracht van kandidaten: één kandidaat per in te vullen functie heeft gesolliciteerd. U kunt hun CV bekijken op de website en de toespraak lezen die ze op het congres zouden hebben gepresenteerd.
  • Samenstelling van de statutaire commissies:

Benoemingscommissie: zij is verantwoordelijk voor het valideren van kandidaten in overeenstemming met de statuten van het district.  De leden zijn José Leclef, Pierre Lempereur en Rita Cornet.

Commissie van Bevoegdheden: zij is verantwoordelijk voor het veiligstellen van de bevoegdheden van clubafgevaardigden en dat alleen clubs die recht hebben op afgevaardigden mogen stemmen; zij zal er ook voor zorgen dat afgevaardigden officiële stembiljetten ontvangen.  
De leden zijn Marc Allaer, Matthias Munny, Ghislaine Estiévenart en Bart Vande Voorde.  Waarnemer-adviseur: Philippe Gérondal.

Verkiezingscommissie: Verantwoordelijk voor het bepalen van de vorm van de stembiljetten en andere verkiezingsdocumenten, het tellen van stemmen en het oplossen van alle vragen met betrekking tot de geldigheid van individuele stembiljetten.

In dit geval is zij ook verantwoordelijk voor de keuze van een elektronisch stemsysteem dat voldoet aan de vereisten van de statuten. 

De leden zijn Ghislaine Estiévenart, Philippe Gueuning, Rita Cornet. 

Waarnemer-adviseur: Philippe Gérondal en Hugues Angot.

Technische bijstand: Claude Douhet.

 • Punten waarop de stemming zal worden gebaseerd:
  • Verkiezing van de gouverneur: kandidaat: John Stoefs (LC Bruxelles Centenaire)
  • Verkiezing van de eerste vicegouverneur: kandidaat: Jean-Marie Willems (LC Bruxelles Saint Hubert)
  • Verkiezing van de tweede vicegouverneur: kandidaat: Matthias Munny (LC Brüssel Charlemagne)
 • Benoeming van afgevaardigden: De voorzitters van clubs die door de Commissie van de Bevoegdheden zijn geratificeerd, worden uitgenodigd om vóór 5 mei het lid of de leden (actief en in volgorde van lidmaatschap) te benoemen die aan de club toegewezen stemmen zullen uiten (gezien de vorm van de uiting van deze stemmen, het is raadzaam deze leden aan te wijzen op basis van hun vermogen om links naar websites te kunnen gebruiken en elektronische stemformulieren te gebruiken). Voormalige gouverneurs krijgen een persoonlijke stem zolang ze niet de afgevaardigde van hun club zijn.
 • De stemperiode: de link naar de plaats waar de stemmen onder toezicht van de Verkiezingscommissie worden geregistreerd en de door de kandidaten aangewezen waarnemers worden op 3 mei toegezonden. De stemmingen moeten uiterlijk op 16 mei om middernacht worden uitgebracht. 
 1. Algemene Vergadering van de VZW op 22 mei 2021: wordt tegelijkertijd met het congres gehouden, via videoconferentie.  Alleen de effectieve leden van de vzw kunnen stemmen.
  • Punten waarop de stemming zal worden gebaseerd:
   • Formele goedkeuring van de begroting van de kandidaat Gouverneur 2021-2022 John Stoefs
   • Formele benoeming raad van bestuur 2021-2022
   • Benoeming van controllers van de rekeningen van de VZW; de kandidaten zijn Luc Bacq en Bart Vande Voorde
  • De stemperiode: de link naar de plaats waar de stemmen worden geregistreerd (onder toezicht van de Verkiezingscommissie en de door de kandidaten aangewezen waarnemer) (volmacht is hier toegestaan) word enkele dagen voor het congres toegezonden.  De stemmingen zullen plaats hebben gedurende de visioconferentie, na een periode van vragen en antwoorden.

       

                                                                                                                     

Marc Allaer

LC Argenteuil

Gouverneur 2020-2021

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]