Club typen

admin

admin

[fusion_builder_container hundred_percent= »no » equal_height_columns= »no » menu_anchor= » » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » » background_color= » » background_image= » » background_position= »center center » background_repeat= »no-repeat » fade= »no » background_parallax= »none » enable_mobile= »no » parallax_speed= »0.3″ video_mp4= » » video_webm= » » video_ogv= » » video_url= » » video_aspect_ratio= »16:9″ video_loop= »yes » video_mute= »yes » video_preview_image= » » border_size= » » border_color= » » border_style= »solid » margin_top= » » margin_bottom= » » padding_top= » » padding_right= » » padding_bottom= » » padding_left= » »][fusion_builder_row][fusion_builder_column type= »1_1″ layout= »1_1″ spacing= » » center_content= »no » hover_type= »none » link= » » min_height= » » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » » background_color= » » background_image= » » background_position= »left top » background_repeat= »no-repeat » border_size= »0″ border_color= » » border_style= »solid » border_position= »all » padding= » » dimension_margin= » » animation_type= » » animation_direction= »left » animation_speed= »0.3″ animation_offset= » » last= »no »][fusion_tabs design= »clean » layout= »vertical » justified= »no » backgroundcolor= »#ebb700″ inactivecolor= »#ffffff » bordercolor= »#ffffff » hide_on_mobile= »small-visibility,medium-visibility,large-visibility » class= » » id= » »][fusion_tab title= »Traditionele Club » icon= » »]

De traditionele Lionsclubs, die actief zijn binnen een gemeenschap, kennen de grootste uitbreiding.

Dit type Club is flexibel genoeg om zich te integreren in verschillende gemeenschappen en gevarieerde bevolkingsgroepen.

Kom aan! Doe een oproep naar de leden van uw gemeenschap, geef ze de kans dingen te veranderen en heel veel te verwezenlijken door een nieuwe Lionsclub te stichten.  Overtuig ze, ga de uitdaging aan.

[/fusion_tab][fusion_tab title= »Branchclub » icon= » »]

U zou graag een nieuwe Lionsclub oprichten met minder dan 20 leden? Geen probleem!

De Branchclub geeft de kans aan een groepje van minimum 5 personen een Lionsclub te vormen en zo direct het verschil te maken in hun gemeenschap. Zodra er nood aan is blijkt de Branchclub heel nuttig. De leden blijven verbonden met hun peterclub, ze vergaderen wel apart en organiseren hun eigen projecten. Er wordt een voorzitter, secretaris en penningmeester verkozen. De peterclub benoemt een tussenpersoon belast met het contact tussen peter- en branchclub.

[/fusion_tab][fusion_tab title= »Universiteitsclub » icon= » »]

Richt een universiteitsclub op die antwoord geeft op de specifieke vragen die een universitaire campus oproept. Breng dingen in beweging. De universiteitsclub kan een grote impact hebben op het universitaire universum door een band te scheppen tussen studenten, docenten en de bedrijfswereld.

[/fusion_tab][fusion_tab title= »LEO Club » icon= » »]

In meer dan 6000 LEO Clubs wereldwijd zetten jongeren zich energiek en gemotiveerd in voor hun gemeenschap.

Wenst u anderen te helpen, nieuwe vrienden te maken, echte verantwoordelijkheid te dragen? Als er geen LEO Club bestaat in uw omgeving, kunt u er zelf een oprichten.

Hoe doet men dat?

 • een Schoolclub (leden uit dezelfde school of hogeschool): neem contact op met de directeur of de animator van de inrichting.  Zijn deze geïnteresseerd, neem dan contact op met de plaatselijke Lionsclub.
 • een Gemeenschapsclub (leden van dezelfde geografische zone): contacteer de plaatselijke Lionsclub.

Elke LEO club wordt begeleid door een Lions peterclub.

[/fusion_tab][fusion_tab title= »Club met speciaal doel » icon= » »]Individuele waarden delen en de samenhorigheid versterken.

Om deze samenhorigheid te versterken is een raakvlak nodig. Alle Lions delen dezelfde inzet om mensen te helpen. Ze kunnen echter andere interessepunten delen bvb: passie voor moto’s, op professioneel vlak, of etnisch erfgoed.

Gedeelde interesses kunnen bij Lions leiden tot een nieuwe dynamiek en hun inzet tegenover de lokale gemeenschap aanwakkeren. Daarom stimuleren we het oprichten van Clubs met Speciaal Doel.

Types van Clubs met Speciaal Doel

Dit type Club draait rond een gedeeld speciaal doel. Een paar voorbeelden:

 • Special Olympics Lions Club van Boise.
 • Lions Club van de brandweer- en politieofficieren in Montgomery.
 • Lions Club van het Australisch Parlement.
 • Lions Club van sneeuwscooters in Fairbanks.
 • Lions Club van de oogartsen van Las Vegas.
 • Cubaanse LC van Miami
 • Engelse Internet LC  Helen Keller
 • Lions Club “Kinderen Eerst” van Portsmouth

De mogelijkheden zijn onbeperkt

 

Stichting van een Club met Speciaal Doel

De procedure loopt gelijk met de stichting van een traditionele Club.

 • Minstens 20 stichtende leden voorstellen.
 • Begeleid worden door een peterclub, een zone of regio, een districtsraad of districtscomité.
 • Het akkoord hebben van de districtsgouverneur.
 • Een aanvraag tot het bekomen van een charter indienen.
 • De vereiste charterrechten vereffenen.

[/fusion_tab][fusion_tab title= »Cyber Lions Club » icon= » »]Een evolutie.

Internet brengt een voortdurende omwenteling in de interactie tussen gemeenschappen en in de wereldeconomie. Lions International biedt u de mogelijkheid een Cyber Lions Club op te richten.

Deze Cyber Lions vergaderen online omdat dit handig is of omdat ze ver van mekaar wonen.

Voorbeeld: LC Lionet SE van Skrea, Zweden. De leden van deze Club wonen verspreid over de west- en zuidkust van Zweden. Via internet houden ze contact. Elke maand vergaderen ze in een privé internetforumom de clubzaken te bespreken. Elke week is er een discussiepanel met het doel een doorlopende communicatie te verzekeren. Het beheer van de club en de activiteiten via internet is een handige en efficiënte manier om snel op te treden indien nodig.

Voordelen van een Cyber Lions Club:

Een Cyber Lions Club, de leden vergaderen en beheren hun Club meestal online, biedt veel voordelen.

 • Een efficiëntere besluitvorming
 • Lagere organisatiekosten (vergaderingen, postkosten, en bijdragen)
 • Trouwe deelname aan de vergaderingen.
 • Grotere faciliteit voor de leden.
 • Optimale flexibiliteit bij de planning.

Mogelijkheid om echte internationale clubs op te richten, met leden van overal, die zich verenigen om “het verschil te maken”.

Oprichting van een Cyber Lions Club.

De oprichtingsprocedure loopt gelijk met deze van een traditionele Club.

 • Minstens 20 stichtende leden voorstellen
 • Begeleid worden door een peterclub, een zone of regio, een districtsraad of districtscomité
 • Het akkoord hebben van de districtsgouverneur
 • Een aanvraag tot het bekomen van een charter indienen
 • De vereiste charterrechten vereffenen

[/fusion_tab][/fusion_tabs][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]