DSC_0444

LC Bruxelles Royal – 14de Lions International Swimming Gala

Partagez cette page
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

14deLions International Swimming Gala

Erftstadt, 5-8 oktober 2018

Op 5 oktober stapten we met 10 zwemmers op de bus van onze Engelse vrienden uit Billericay richting Duitsland. Voor sommige van ons was het een blij weerzien, maar voor de meesten een eerste kennismaking met enkele leden van de Lions Club Billericay (UK).

Na het trotseren van de Belgische en Nederlandse avondspits kwamen we uiteindelijk aan bij ons hotel. Daar werden we hartelijk ontvangen door een delegatie van de Lions Club Voreifel (D) waaronder Thomas Schmidt (jumelage verantwoordelijke) en onze peter, 1ste Vice Gouverneur Jean François Hebrant van Lions Club Bruxelles Royal. Na een uitgebreid avondmaal zochten we onze kamer op voor een goede nachtrust.

“het hotel is super! Er liggen koekjes en snoepjes op de kamer. “(Mickaël)
“het eten is lekker, ik heb 3 maal opgeschept. Ik lust sushi.”(Vlad)

De volgende dag, na een lekker ontbijt, vertrokken we richting Erftstadt. Daar bezochten we het Umweltzentrum (ecocenter) Gymnicher Mühle met aansluitend een valkeniersdemonstratie. We konden van dichtbij kennis maken met enkele roofvogels, een hele ervaring.

Ik vond het interessant om door de microscoop naar al die beestjes te kijken”(Tim)
“Van de mevrouw mocht ik mee om de roofvogel weer in de kooi te zetten, dat was speciaal”(Bjarne)

Toen we de bus naar het zwembad namen begon de spanning te stijgen, het moment van de wedstrijd naderde en iedereen had er zin in. In het zwembad werden de zwemmers aangemoedigd door hun vrienden maar ook door enkele Lions die speciaal voor de gelegenheid langs kwamen, Volkhard Witte en zijn vrouw van Lions Club Voreifel, Gonzales & Charles Stubbe, Filip Verheecke en de voorzitter Philippe Niemegeers van Lions Bruxelles Royal.

’s Avonds, tijdens het diner, werden alle zwemmers één voor één gehuldigd en geprezen voor hun topprestatie die dag. Uit de handen van Holger en Philippe, beiden voorzitters van respectievelijk Lions Club Voreifel en Lions Club Bruxelles Royal kregen zij een getuigschrift en een beker. Toen werden de beentjes los gezwierd op de dansvloer, een mooie afsluiter van deze dag.

“We kregen een beker en die meneer sprak Nederlands!”(Emilio)

Zondag waren de weergoden ons minder gunstig gezind. De ochtend begon grijs en druilerig, het zou pas na de middag weer wat opklaren. Maar niet getreurd! Vandaag stond het Freilicht Museum op de planning. We hadden een geweldige gids die ons met haar verhalen meenam in het verleden. We keken in een schoorsteen waar Sinterklaas zeker door kan, kregen in het schooltje les van “meester Lander” en zagen de bakkers lekkere broden en taarten maken. Daar krijgt een mens honger van, tijd voor de lunch! ’s Namiddags liepen we nog langs enkele woningen en namen grappige foto’s. Aan het circuskraam proefden we van de verse Strudel die we die voormiddag hadden zien maken, mmm.

De laatste avond werden we voor het diner verwacht op een echt kasteel. Immediate Past Gouverneur Derek Prior (LC Billericay) sprak tijdens zijn speech alle deelnemers in hun eigen taal toe. Het was een gezellig samen zijn, maar ook een emotioneel afscheid. Het zal weer een tijdje duren voor we elkaar terug zien.

“woont er echt iemand in dat kasteel? Wauw.”(Maxime)
“we gaan precies naar de kerkers voor de toiletten, spannend”(Romi)
“Ik vond het leuk dit weekend, met mijn vriend op de kamer”(Sam)

Het was een geslaagd weekend. Internationale banden zijn weer aangetrokken. Onze zwemmers hebben elkaar beter leren kennen en hun groepsgevoel versterkt. Dit allemaal dankzij de samenwerking tussen de drie Lions Clubs: Billericay-Bruxelles Royal-Voreifel.

Bedankt

Bjarne (13), Emilio (16), Jasmien (11), Lander (27), Maxime (12), Mickaël (9), Romi (14), Sam (13), Tim (31), Vlad (10) en hun begeleiders.

van Zwemclub D.I.W.I.

Continuez votre visite